A közösség ereje – Nagy Belső Utazás

A közösség ereje

2016 márciusában az NBU témája a közösség volt. Ekkor jött létre a zárt Facebook csoportunk is és a levelezőlistánk biztosítandó az egymás közti kommunikációt. Természetesen számos vonatkozása van a közösségnek.

Az, hogy vannak mások, és nem csak mi vagyunk, felemelő. De az is előfordul, ó, hogy a macska rúgja meg, hogy nincsen senki a világon, aki megfelelő lenne arra, hogy megosszuk vele a titkunk, örömünk, bánatunk, terveink és dédelgetett álmaink.

Ilyenkor egyébként jól jön egy macska. Rendkívül figyelmesen tudja hallgatni az embert, és nem igazán szokott közbekotyogni.​

A közösség nem egészen azt jelenti, hogy mások, mert mások nem feltétlenül egy közösség.

Ugyanakkor ha már így szóba került, mert szóba hoztam, hadd említsek meg két egymásnak látszólag ellentmondó célkitűzési tippet másokkal kapcsolatban.

Tartsd titokban! Rejtsd el!​

Volt ám igazság abban, amit a szürke Gandalf javasolt szőrős lábú barátjának. Néha jobb, ha titokban tartjuk azt, amink van. Gondolj a céljaidra.

​Ha egy szokványos célod van, mint például ki akarom festeni a konyhát, akkor az senkit sem fog érdekelni különösebben. Ha azonban valami igazán nagy dobásra készülsz, például körbe akarod utazni a világot, akkor egyben lesznek olyan okosok, akik - miközben csak jót akarnak - lebeszélnek majd, kinevetnek, kétségbe vonják a leendő sikereidet és elméd épségét is.

Ez rendkívül degradáló hatással tud lenni ránk, és sokszor ezek után már a francnak sincs kedve körbeutazni azt a fránya planétát.

Ha igazán nagy célod van, akkor szerencsésebb azt titokban tartani, hogy ne kellejen védekezned a sok negatív hozzáállás ellen. Majd megtudják, amikor már elérted a célodat.

Oszd meg!

A másik jó célkitűzési technika, hogy megosztod a titkos célod másokkal. Hogy pontosan kinek mondod el, az nagyon is sokat számít.

Válogasd meg a társaságod, és tapasztalni fogod a támogató hatást. A megfelelő társ ugyanis nemcsak veled lelkesedik a célodért, hanem felhívja a figyelmedet azokra a nehézségekre, amelyek elkerülték a figyelmedet. Minden egyes ember egy új nézőpontot képvisel, és ez igen hasznos.

Nem beszélve arról, hogy amikor egy problémára keresel megoldást a célod felé vezető úton megtorpanva, akkor sokkal nagyobb az esélyed, hogy huszan megtaláljátok a kivezető utat, mintha ha csak egyedül torpangatnál.

Az igazi, támogató közösség pedig valahol itt kezdődik. Ez az írás pedig itt végződik.

Shortcode could not be rendered
Oszd meg, hogy más is olvashassa!
Tibi
 

Kövess a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

>