Gamification – avagy játékosítás – Nagy Belső Utazás

Gamification – avagy játékosítás

Többféle módszert kipróbáltam már, és azt kell mondanom, mindegyik elég jól működik. Illetve nem kérdés, hogy jól működnek, inkább azon érdemes gondolkodni, melyiket tudjuk mi maguk a leghatékonyabban használni. Nos, az évek során észrevettem, hogy annak ellenére, hogy a gyakorlatokban szereplő különféle módszerek és technikák kiválóan működnek, nem mindig érik el a kívánt hatást. Ennek az oka pedig abban rejlik, hogy az emberek nem használják ezeket a technikákat.

A legerősebb motiváció

Ilyetén képen pedig egy-egy módszer sikerének a kulcsa abban van, hogy mennyire élvezetes és izgalmas. Amikor a feladat az, hogy üljünk le szépen és töltsünk ki egy táblázatot, az nem feltétlenül izgalmas dolog. Persze szükség van ezekre is, mert az élet nem lehet mindig csupa tréfa, móka, és kacagás, ugyanakkor ha azt mondom, hogy most játsszunk olyat, hogy a mai napon meg kell valamit tenned a célodért, és ha ezt valóban megteszed, akkor a jutalmad egy újabb feladat lesz, amelyet elvégezhetsz, akkor az nagyon izgalmasan hangzik. Mert vajon meg tudod-e tenni, és ha igen, mi lesz az az újabb feladat?

A játékosítás az általam megismert legerősebb motivációs eszköz a személyiségfejlesztésben. ​Mert lehet egy módszer ilyen jó meg olyan jó, de akkor sem az számít. Mindig az számít, hogy te az adott pillanatban mit teszel. Ha egy játék lépéseit követve te nap mint nap teszel valamit a céljaidért, akkor az igen nagy szó. Márpedig a Mindennapi NLP online személyiségfejlesztő játéka pontosan ezt teszi. Több száz lelkes játékos teljesíti a küldetéseket sorban.

Az Élő Küldetések lényege, hogy online megkapsz egy feladatot, amelyet élőben kell teljesítened. 

Például azt olvasod az email-ben, hogy menj el a zöldségeshez, és vegyél egy paprikát. Ekkor te felöltözöl, leszaladsz a zöldségeshez, és veszel egy paprikát. Amint hazaérsz, leülsz a géphez, megosztod a sikeredet a közösséggel, majd aktiválod a következő küldetést. Így kell eljutni a 25. küldetésig. 

Persze ezt csak a példa kedvéért írtam, valójában nincsen olyan küldetés, hogy vegyél a zöldségesnél egy paprikát. (Paradicsomot kell.)​

NBU-s küldetéscsomag!

Eddig két huszonötös küldetéscsomagunk van, és egy kiegészítő az alapjátékhoz, a Rejtett Küldetések, amely 7 speciális, célkitűző feladattal vár téged.

2017-ben azonban útjára bocsátjuk az NBU küldetéscsomagot, amely szintén 25 küldetés tartalmaz, amelyeket az év végéig kell teljesítened. Erre a csomagra semmilyen más módon nem lehet jelentkezni, kizárólag NBU-s résztvevők nevezhetnek be a játékra.

Hát nem hihetetlenül izgalmas ez az egész?

Shortcode could not be rendered
Shortcode could not be rendered
Oszd meg, hogy más is olvashassa!
Tibi
 

Kövess a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

>