Lehetőség most – NEM lustáknak! – Nagy Belső Utazás

Lehetőség most – NEM lustáknak!

Andy Jenkins-től (WebinarJam) kaptam egy levelet, amelyben egy üzleti ajánlattal él, de ami igazán megragadott, az a levél tárgya volt: "Warning - This is NOT for the Lazy". Vagyis: "Figyelem! Ez nem lustáknak szól."

Egy marketing eszközt hirdet, most nem számít, mi az, de a lényege, hogy nagy munkával, kellő odafigyeléssel és lelkesedéssel beállíthatsz magadnak egy rendszert, amely aztán teszi a dolgát. Automatizálás, ami izgalmas és jó dolog, de semmi köze a mondandómhoz. Ami megragadott, hogy TÉNYLEG nem lustáknak való.

A lustát definiáljuk, mielőtt bárki megsértődne. Főleg, mivel néha én is piszok lusta tudok lenni.
Lusta alatt értsük most azokat az embereket, akik nem tesznek meg valami fontosat, ami nyilvánvalóan jobbá tenné az életüket. Erre persze ezer jó oka lehet mindenkinek, például NINCS IDŐ rá, hogy bármi mással foglalkozzon, mint a saját dolga. Vagy nincs is KEDVE túl sokat agyalni az életén. Vagy nincs EREJE hozzá, mert túl fáradt.

Eszembe sem jut ezeket az akadályokat, vagy a többit megkérdőjelezni, vagy bírálni azokat az embereket, akik ebben a helyzetben vannak. Előfordul az ilyesmi.

Andy Jenkins elmondta, hogy az automatizáló eszköz beállítása nagy munka. Magától nem csinál semmit ez a dolog, így akik "lusták" rászánni az időt, azoknak nem való.

Az én blogbejegyzésem ugyanebben a cipőben jár, még ha ez a metafora biceg is, mert a blognak nincs is lába, de akkor bicegni sem tud. Van viszont lábléce, de ez sem fontos.

Ez a cikk nem lustáknak szól.

A témája személyiségfejlesztés, életed jobbá tétele. Egy eszközről szól, amivel nagy változást érhetsz el, de csak akkor, ha rászánod az időt.

Az eszköz a  Nagy Belső Utazás, amely HOLNAP indul, és egész évben tart majd.

Az NBU-t tekinthetnéd egy vaskos feladatgyűjteménynek, amelyet megoldhatsz. Minden feladat szórakoztató és színes, és valamilyen módon jobbá teszi az életed. Annyit használsz belőle, amennyit akarsz, és akkor, amikor kedved/időd van rá.

Ez hasznos lehet, sajnos azonban nem kis akaraterő kell ahhoz, hogy valaki csak úgy (mert megteheti), elővegyen egy ilyen gyakorlatot. Mindig van jobb dolga az embernek.

Tenni a változásért

Ha azonban biztosra akarsz menni, vagyis eltökélt szándékod, hogy alakíts az életeden, akkor folyamatosan kell foglalkoznod magaddal. Ha rendszeresen, hétről-hétre újabb és újabb dolgokat teszel, óhatatlanul is megváltoztatod az életed.

Épp ezért az NBU legnagyobb ereje magában az UTAZÁSBAN rejlik.

Az utazás egy időben történő gyakorlatsorozat, amely 12 nagyobb önfejlesztő állomáson vezet keresztül téged. Mindegyik állomáshoz legalább három feladat tartozik, és néhány gyakorlat. A gyakorlathoz legtöbbször írni kell, vagy rajzolni, esetleg tenni valamit. Összesen 35 kisebb állomáson utazunk át, tehát 10-12 naponta újabb feladatot kapsz.

NLP-t (neuro-lingvisztikus programozást), kreatív írást, metaforikus gondolkodást, célkitűzést, és egyéb módszereket ismerhetsz meg, amelyek a személyes változásodnak egy könnyed és vidám területére vethetnek fényt. Egy gyerek is meg tudja csinálni a gyakorlatok jó részét, én láttam is már ilyen gyereket. Felnőtt fejjel te magad így nem csak változást, hanem játékosságot is vihetsz az életedbe.

De ehhez egy külön kihívással várlak. 25 élő küldetést adok neked. Mindegyikre szánhatsz 12 napot, s csak utána küldöm a többit. 300 napnál rövidebb idő alatt nem tudsz a végére érni. Az újabb küldetéseket te magad tudod lehívni, így több időt is eltölthetsz egy-egy feladattal. 
Ez a játékosítás vonalát képviseli az NBU-ban. Önmagában is nagy erejű önfejlesztő eszköz.

Bőség

Szerintem már ez is kitöltheti az évedet, így a többi izgalmas lehetőségről részletesen most nem írok. Csak megemlítem, hogy van rengeteg online tanfolyamunk, amelyet ha sorban elvégeznél, akkor három éven keresztül tanulhatnál. Addigra azonban bőven lesznek új tanfolyamok.

Szintén megemlítem még a különleges élő tanfolyamokat és a táborokat, amelyek mindig kellemes légkörben telnek el, és amelyek során izgalmas felfedezéseket tehetsz.

Az NBU utat nyit neked a sok tanfolyam között, hogy megtaláld a neked való legjobb lehetőségeket.

Szóval tekinthetjük az NBU-t egy vaskos feladatgyűjteménynek, de ne tegyük ezt. Tekintsük annak, ami: Egy nagy belső utazásnak. Te vagy az utas, s dönthetsz arról, hogy milyen minőségben utazol.

Idő magadra

Lehetsz Megfigyelő, aki csak elgondolkodik minden anyagon, s ha kedve tartja, változtat ezt-azt.
Lehetsz Utazó, aki minden állomáson időt tölt, és amikor továbbindul, elégedetten veszi szemügyre, mennyi hasznos dolgot talált.
Lehetsz Felfedező, aki mélyebbre merül a belső utazásban, és olyan utakat is meglátogat, amelyeken értékes kincsek vannak elrejtve. A leggazdagabb változásokat a Felfedezők tapasztalják meg.

Tehát, ha nincs időd, lehetsz csupán Megfigyelő.
Viszont arra is rá kell szánnod az időt. 
Ezért passzol a cikk címe: Lehetőség most - nem lustáknak!

Miért most?

Mert máris indul az NBU. Már három éve rendszeresen ilyenkor, január 15-én startol az utazás. Ez a negyedik évünk.

Gyere, légy az útitársam ebben az izgalmas kalandtúrában.

Ne legyen kétséged, ha valamilyen információt nem találsz. Mindig örömmel segítek, ha tudok. Mindenre találunk megoldást.

Nagyszerű hetet kívánok!

Oszd meg, hogy más is olvashassa!
Tibi
 

>