Személyiségfejlesztés
Videó/Szöveg

Relaxáció: A belső gyógyító

Lecke 11 Fejezet 1

Köszönet Murányi Péternek, hogy az Aldebaran TV csatornáján elérhetővé tette az első ingyenes relaxációs anyagot. Ha már ismered az Ericksoni Hipnózis, a 100 nap a karcsúságért vagy a Metaforaírás online tanfolyamokat, akkor tudod, mire valók illetve hogyan érdemes ezeket a hanganyagokat hallgatni.

A metaforaírás tanfolyam leírásából kiemelem most számodra a paraliminális anyagokról szóló részt:

Mi az a paraliminális?

A paraliminális nagyjából azt jelenti, "a tudaton túl".


Ezt kevesebben ismerik, mint a szubliminálist, ami azt jelenti, "a tudat alatt". A szubliminális információk a tudatunk érzékelési küszöbe ALATT vannak.

Például ha egy beszélgetés közben odakint valahol az utcán ugat egy kutya, nem veszed észre, mert nem arra figyelsz, DE a tudattalan elméd érzékeli a kutyaugatást, és el is tárolja, csak nem tudsz rá emlékezni, ami tiszta szerencse, mert elég kellemetlen volna, ha ilyenek jutnának az eszünkbe, vagy emlékeznünk kellene ilyen lényegtelen információkra, amelyek a kutyát sem érdeklik. Ez tehát így "normális". Ugyanígy nem tudatosul bennünk, hogy milyen színű a függöny, milyen hőmérsékletű a szoba, vagy milyen érzés van a bal lábunk kisujjában. 


A paraliminális anyagokat képes vagy RÉSZBEN érzékelni, a másik felét azonban nem, vagy csak rövid ideig. Két hangot hallasz, amelyek gyakran egyszerre szólnak, a két hangsávban két különböző szöveg szól, és a tudatos elme hol az egyik, hol a másik hangot követi, így ha többször is meghallgatja valaki az ilyen anyagokat, akkor többféleképpen fogja azokat érteni, mert mindig más és más szó ragadja meg a figyelmét. A tudattalan elme azonban folyamatosan és mindannyiszor veszi a teljes üzenetet, amelynek pozitív tartalma jó hatással van a hallgatóra.


Ezeket az anyagokat többen azért kedvelik, mert egy idő után, amikor már elengedték azt az igényt, hogy mindent érteni akarnak, csak egyszerűen elkezdik engedni, hogy hassanak azok a mondatok, amelyek a transzban elhangzanak. Ez nemcsak kellemes élmény, hanem észrevehető változásokat is okozhat az életünkben.


Ilyen transzokat élőben is szoktunk tartani bizonyos tanfolyamokon. Ehhez természetesen két emberre van szükség, aki a transzot vezeti.

Néhányan elsőnek zavarónak találhatják, hogy két üzenet szól egyidejűleg, mert képtelenek megérteni mindkettőt. Ha azonban elengedik a tudatos elmének ezt a kényszerét, és már nem akarnak feltétlenül és azonnal mindent értelmezni, akkor a zavaró hatás megszűnik, és egy különlegesen mély, igen pozitív élményben lesz részük. Ezen transzok során a jótékony sugallatok gyengéden, mégis erőteljesen épülhetnek be a tudattalan elmén keresztül.

A belső gyógyító

Ez a videó testi és érzelmi gyógyulást elősegítő mélyebb tudatállapotba kalauzolja a hallgatót, ahol kellemes ellazulás közben találhat rá a gyógyító erőforrásaira. A szövegben Dr. Milton H. Erickson kifinomult hipnotikus nyelvi mintáiba épített sugallatok hangzanak el egyszerre több példányban, mélyítve a hallgató tudatállapotát és erősítve a hatást. 

Az élményben egyesek csak megpihennek, mások azt veszik észre, hogy egy ponton már nem követik tudatosan a szöveget. Miközben a tudatos elme szunnyad, felébrednek a pozitív változást, a gyógyulást leginkább lehetővé tevő képességek. Ez a belső gyógyítónkkal való metaforikus találkozás felhasználható az egyensúlyunk megtartására, az egészségünk megőrzésére. Ugyanígy kiegészíthet, gyorsabbá, könnyebbé tehet bármilyenfajta orvosi kezelést.

A felvételt csakis olyan helyen hallgassuk, ahol behunyhatjuk a szemünket és biztonságban ellazulhatunk akár fekve, akár ülve. (Ha valaki akarja, természetesen tudatosan is végigkövetheti a szöveget részletenként.) Már egyszeri meghallgatás is jó eredményekkel járhat, a többszöri átélés, a rendszeres hallgatás pedig tovább erősíti a hatást.

  • Csilla Mészáros szerint:

    Eddig 3szor hallgattam meg, de még biztos, hogy nagyon sokszor fogom. Csodálatos! Nagyon köszönöm 🙏

  • Erika szerint:

    Kedves Tibi! nem tudom hányszor hallgattam már végig ezt a meditációt, de valami csodálatos! Minden nap meghallgatom. Azt sajnálom, amikor vége van, hogy még lehetne hosszabb. És tényleg, azóta aktív álmaim vannak, bár nem emlékszem rá, ahogy felébredek, csak tudom, hogy nagyon álmodtam 🙂 Köszönöm! Erika

  • Pen
    >