Személyiségfejlesztés
Videó/Szöveg

Vírusirtó: Hogyan legyünk jól? (A 7 M)

Lecke 8 Fejezet 1

Mit tehetünk, hogy a koronavírus ellenére megtartsuk (visszanyerjük) a lelki egyensúlyunkat? Mivel töltsük a mindennapjainkat a megváltozott körülmények között? Íme hét gondolat, amellyel fókuszt adhatunk a cselekedeteinknek, jó érzéseket kelthetünk magunkban és másokban. Hét megvalósítható, hasznos tett. Hétféle, a sajátunkká tehető pozitív hozzáállás.

Egyik pillanatról a másikra megváltozott az életünk. Rengeteg az információ, röpködnek a számok, nem tudjuk, mi lesz, hová fajul a helyzet. Egyesek szoronganak, hogy mi lesz ebből. Mások azt mondják, az egész csak hisztéria, és mérgesek, amiért nem folytathatják a megszokott életüket. Mit tegyünk? Hallgathatjuk, ahogy a vírus hersegve rágcsál és cidrizhetünk, hogy vajon mikor ér el hozzánk. Vagy dönthetünk úgy, hogy áldozatból cselekvővé válunk. Hogyan segítünk magunknak és embertársainknak minél többet kihozni ebből a helyzetből? 

Az egyik első lépés a belső világunk rendezése, a mindennapjaink megtöltése pozitív tartalommal – ez a mostani videó témája. A sorozat többi részében szó lesz a számokról, hogy mi várható; a vírus elleni védekezés különféle lehetőségeiről; a járvány okairól; arról, hogy milyen módon alakíthatja át a társadalmunkat; hogy mit tanulhatunk belőle és hasonló témákról.

Jó szívvel ajánlom Murányi Péter videóját (és ha tetszett oszd meg, like-old, kövesd).

 • Mária szerint:

  8. “M”: “M-azsolázás” a 0. “M”-urányiból, római “M”-számra … (Mit-tesz-az-ég? Máriaként

 • ILDIKÓ szerint:

  Máris előveszem a régi zongora kottáimat és leülök játszani..!

 • Mikola Eszter szerint:

  Igazán elgondolkodtató! Én ezekből párat csinálok, m én élvezem h itthon vagyok és végre van időm azzal foglalkozni, amihez épp kedvem van. Olvasás, jóga, rajzolás..:-)

 • Pen
  >