Három mágikus szám – Nagy Belső Utazás
19

Három mágikus szám

Néha hasznos lehet megszámolni bizonyos dolgokat. Például megszámolhatod a pénzedet, a tojásokat a spájzban, a szemed alatti ráncokat (amelyeket nem a kor, hanem a nevetés varázsolt oda). Megszámolhatod a palacsintákat, amit a családnak sütsz, számolhatod a napokat a születésnapodig, megmérheted a pulzusod, a súlyod, a magasságod. Időnként érdemes leellenőrizi megvan-e a leltár szerinti fejed.

Számolni tehát igen hasznos, és nem kell megriadni a ténytől, hogy matematikáról beszélünk, mert egyelőre maradunk a kisebb számoknál, óvakodva agyunk túlterhelésétől.

Ráadásul a kisebb számoknál még számolni sem kell, elég csak tudni, hogy mennyi az annyi. Ebben a bejegyzésben ezért csupán az első HÁROM számot vesszük szemügyre, egytől háromig, roppant kiszámítható módon. Kezdjük akkor az egyessel.

Kettő

Valahogy mégis jobb lesz egyből a kettőre térni. A sorrend mellékes, de a fánknak nem tudtam ellenállni.

Öröm ránézni ezekre a csodálatos süteményekre. Nem csoda, hiszen a kettes harmóniát jelent. A Yin és a Yang egyensúlyát. Azt jelenti, megérkeztünk, és nem vagyunk egyedül.

A kettes egyszerre tartalmazhat vonzalmat (például a férfi és a nő) vagy épp ellenpárt (például a férfi és a nő).

Ha nem érzed magad egyensúlyban, valami kibillentett onnan (remélem, nem én voltam), és még nem tudtad összeszedni magad, akkor ez a szám kapóra jön neked. Ha sok kettessel találkozol nap közben, az azt jelentheti, hogy megnyugodhatsz, az egyensúly hamarosan helyreáll. Egy huszonkettes még erősebb, a kétszázhuszonkettő még sokkal olyanabb, este 22:22-kor pedig az Univerzum expressz ajánlott levélben küldi neked az egyensúlyt.

Ha teheted, válaszd a kettest.

Reggel nyisd ki mindkét szemed, dörzsöld meg a két füled a két kezeddel, szívd tele a két tüdőd éltető levegővel, s egy idő után fújd ki azért. Aztán igyál két korty friss vizet, melyben minden boldog oxigén kettő hidrogénen csüng egyszerre. Azzal a busszal menj, ami óra kettőkor indul, csak kettes ülésre ülj le, a dupla ajtónál szállj le, és kettesével szedd a lépcsőket. Fontos döntéseidet kétszer is gondold át, szíved dobbanjék mindig párosat, és csakis duplán fogyaszd a csokis fánkokat.

De vigyázz! A kettes nem azt jelenti, hogy lazán hátradőlhetsz a székeden, mert az egyensúly csak úgy jön magától. Páran helytelenül így gondolkodnak, pedig tudhatnák: Mindig kettőn áll a vásár. Valamit tenni kell, hogy jobb legyen. Legalább két dolgot kell csinálni, úgy kétnaponta.

Egy

Ha a kettőt önmagával elosztod, azt nem bírja elviselni - így születik meg az egyes. Egyig azok is el tudnak számolni, akik egyáltalán nem tudnak számolni.

Amiből egy van, az rendkívül értékes. Ilyen például az életünk, ezért arra célszerű vigyázni. Jó volna, ha több életünk is lehetne, de az embereknek csak egy jutott, mert az összes többi a macskánál van.

Belőled is csak egy van, ezért is vagy többek között különösen értékes ember. Ha egy másik hasonlóan értékes emberhez kapcsolódsz, akkor ketten is EGY pár lesztek, egyensúlyban és harmóniában.

Az egy azt is jelenti, hogy új. Valami új az életedben, ami eddig nem volt. Az egyes erőt és önbizalmat mutat. Sőt, az egyes a vezető is. Nem a buszsofőr, hanem aki másokat vezet. (De a buszsofőr is lehet ilyen.)

Az egyes figyelmeztet valamire, vedd komolyan. Ha egyes számok jönnek veled szemben nap közben, akkor először is ellenőrizd, jó irányba hajtottál-e fel az autópályára. Ha igen, akkor elgondolkodhatsz azon, hogy talán érdemes volna valami újba kezdened, más döntéseket hozni, váltani.

Az egy jelenti még az énidőt, amit csak egyedül tölthetsz el. Ez nagyon fontos és jót tesz neked. Ez az idő főként csak EGY dologról szólhat: Rólad. Ha például egyedül vagy és megfőzöd az ebédet a családnak, az nem a legjobb megoldás. Magaddal törődj.

A 11:11 egyesek szerint arra figyelmeztet, hogy a gondolataid teremtenek - ilyenkor ne mondd magadban, hogy "jaj, de hülye vagyok." 11:11-kor tehát, vagy ha egyeseket látsz valahol, és minden EGYéb esetben is gondolkodj pozitívan, légy bizakodó és derűs. EGYRE jobban mennek a dolgaid.

Három

Ha az egyet hozzárakjuk a kettőhöz - végiggondolni is megdöbbentő - hármat kapunk.

A három mesebeli szám, a világon háromszázharmincháromezer mesében szerepel, mint három testvér, három kívánság, három próba, három kismalac, és hasonló.

De a három ennél sokkal több. A három az idő: Múlt, jelen és jövő. Az eleje a közepe és a vége,  a test, a lélek és a szellem, a fej, a tor és a potroh. Három dimenzióban éljük az életünk, amely születés, élet és halál.

Három színből bármilyen más színt előállíthatsz, a tevének három szemhéja van és három fánk több, mint kettő.

A három szerencseszám, szóval ha hármasokat látsz magad körül, akkor figyelj. Ha pl. a hármas sorszámot kapod az ügyfélszolgálati irodában, gondolkozz el rajta, mit is tudnál ott elintézni. Ha ahármas széken ülsz a moziban, vess egy pillantást a kettesre és négyesre, talán nem véletlenül ülnek melletted azok az emberek. Ha háromszor találkozol a héten ugyanazzal az emberrel, valami dolgod lehet vele.

Tudatosan is törekedhetsz a hármasra, ha elég erőt érzel magadban. Kelj fel hajnali tíz óra három perckor. Olvass el minden nap három oldalt egy könyvből, egyél három tojást, írd fel egy papírra három célodat, intézz el három dolgot, amit már régóta halogatsz, vegyél fel három új jó szokást.

Mivel a három a szerencseszám, ebben a cikkben is három számot vettünk számba, így ez az írás most szerencsét hoz neked. Érdemes kivárni, és nyitottnak lenni a változásra. Mert erre számíthatsz. Hamarosan nagyszerű fordulatot vesz az életed. Elég ha vársz egy napot, vagy kettőt, de maximum hármat.

Oszd meg, hogy más is olvashassa!
Tibi
 

 • Mecser Erika szerint:

  Kedves Tibor! 😉
  Hahaha! 👍😁 Nagyon jóóó! 😉 Köszönjük!

  Ez pedig az èn èszrevètelem:
  1,2,3… Trèfásnak találom,
  hogy a számok jönnek ,mennek,
  ha figyelünk ,
  jól meg üzennek
  EZT, AZT!
  Az is lehet, hogy AMAZT!
  MOST pèldául csak AZT,
  hogy vèssük az eszünkbe, hogy minden EGY,
  mèg ha több is van belőle!
  😉

  EGY-SÈG- ben megèlt sok CSODÁT MÁRA IS !
  Holnap is! Ès MINDIG IS! 😉

  Üdvözlettel: Mecser Erika 🙂

 • Szabóné Marcsi szerint:

  Szia Tibi! Nagyon jó és érdekes írás! Várom a többi számot is! 🙂

 • Mitruly Anikó szerint:

  imádnivaló 🙂

 • Zoli szerint:

  “…majd azután számlálj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, ameddig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettőig, hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. …”

  Nem lehet véletlen 🙂

 • Helga szerint:

  Fantasztikus :))) Köszönöm a derűt és a könnyedséget! 🙂
  Helga

 • Ibolya szerint:

  Zseniális! 😅

  Hazamegyek és megmondom Jenő nevű macskámnak: életem! Add vissza az életem!

 • Julianna szerint:

  Nagyon szellemes, jó írás, sokat derültem. Köszönöm.

 • Márta szerint:

  Hoztad a formádat Tibi szokás szerint, nagyon élveztem az olvasását. Én azonban jobb szeretem, ha a szívem egyesével dobban, mivel csak egyetlen szívem van, ez különösen értékes és komolyan kell venni hogy rendben működjön.

  • Tibi szerint:

   Köszönöm, Márta!
   Én azt gondoltam, a szívem azt mondja: tá-dám, tá-dám, tá-dám… Mindig kettőt dobban, vagy nem? Illetve csak a hangja olyan. Vélhetően igazad van! 🙂

 • Nagyon tetszik az írásod! Most felébredtem… számolok háromig, hogy el tudjak aludni. Köszönöm. 😀

 • >