Már említettem korábban, hogy nagy hatással volt rám, amit Richelieu bíborosról olvastam Robert Merle könyvében, miszerint ez a nemes férfiú mindig gondosan latba vetette a pro és kontra érveket, mielőtt egy fontos döntést meghozott volna.

Kérdés persze, hogy mi a fontos döntés.

Én hiszek abban, hogy fontos döntés, jelentkezel-e a Nagy Belső Utazásra.

Hiszen ha jelentkezel, akkor pro: megváltoztathatod az életed és lehet egy sikeres éved VAGY kontra: nem történik semmi és csak kidobtad a pénzed.

Ha azonban nem jelentkezel, akkor pro: megtakarítottad a program díját és élheted tovább zavartalanul az életed, VAGY kontra: elszalasztottál egy nagy lehetőséget, hogy végre kilépj a megszokásokból és élned kell tovább ugyanazt az életed.

Ebben az írásban hét pro és kontra érvet adok neked, hogy jobb döntést hozhass. Az tizennégy, tisztes ajánlatnak tűnik egy sima blogbejegyzéstől.


Előtte azonban tisztázzuk azt a fontos kérdést, hogy egyáltalán:

Mi a csuda az a Nagy Belső Utazás?

A Nagy Belső Utazás (NBU) a Mindennapi NLP online személyiségfejlesztő kalandtúrája, amely már hat teljes éven át bizonyította, hogy a program gyakorlatai valós és pozitív változást eredményeztek a résztvevők életében.

Alapvetően egy célkitűző és megvalósító programról van szó, amelynek során 12 nagyobb téma mentén összesen 36 gyakorlatot végezhetsz el. A gyakorlatok egy része írásos feladat, más részük lehet akár egy konkrét módszer, életmódváltás is, tehát olyan VÁLTOZTATÁSOK, amelyek áttörést jelenthetnek számodra a jelenlegi élethelyzeted korlátaiból.

A fejlődésedet segíti még az NBU első küldetéscsomagja, amely egy 300 nap alatt teljesíthető kihíváscsomag, összesen 25 élő küldetéssel.

Minden anyag a Nagy Belső Utazás oldalán érhető el, a saját fiókodban láthatod tehát az összes feladatot. Ez egy olyan online tanterem, mint amit a Mindennapi NLP-nél is használunk.

Ennyi, nem több, mert a többit neked kell hozzátenned.

Nos, kezdjük akkor a kontrával.

Nagy Belső Utazás

Hét ok, hogy NE jelentkezz az NBU-ra

1. Pénzbe kerül

Az NBU-ért fizetni kell. Jelenleg 32.000 Ft az éves díj. A pénz egy fontos erőforrásunk, érdemes jól megnézni, mire fordítod.

2. Az NBU időbe telik

Havonta 3 gyakorlatot küldök, és 12 naponta egy kihívást. Ezek elolvasása egy hónapban legalább egy órádat el fogja venni. Ha a gyakorlatokat meg akarod csinálni, hozzáadhatsz még két órát, tehát átlagosan havi 3 órát az NBU-re kell szánnod. Márpedig az idő pénz, a pénz pedig (lásd az 1. pontot).

3. Az NBU veszélyes

A megszokásokat megszoktad, tudod, mi a dolgod, nem érnek váratlan helyzetek. Az NBU ezt nem hagyja annyiban. Egy csomó kellemetlenséggel találkozhatsz! Talán ki kell hagynod a cukrot a kávédból, talán a kávédat is ki fogod hagyni, néha még emberek közé is kell menni, sőt: kommunikálni. Mi van, ha nem sikerül? Mi van, ha valamit elrontasz? Mi van, ha vissza sem találsz a komfortzónádba?

4. Az NBU semmire sem ad garanciát

Bizony, az NBU nem tud semmit. Nem csinál semmit. Hiába nyomogatod, pöckölgeted, lökdösöd, sőt, még buzerálhatod is, akkor sem fog történni semmi. Az NBU csak úgy van. Ellenben neked bőven lesz dolgod. Csak akkor fog történni bármi, ha te jól odateszed magad, miközben az NBU még mindig csak simán van. Elég igazságtalan munkamegosztás, nem?

5. Az emberek furán néznek rád

Micsoda? NBU? Az nem NBA? Nagy Belső Utazás? Hova mentek, Dubájba? Nem?Személyiségfejlesztés? Agyturkászhoz jársz? Nem akarsz inkább valami normális dologgal foglalkozni? Jobb helyre is tehetnéd a pénzed. Meg az eszed. 

6. Kevesebb időd lesz Facebookozni

Bizomány! Simán elképzelhető, hogy a napi 90 perces görgetést le kell amortizálni 10-15 perce. Lemaradsz egy csomó instant örömről, vicces videóról, anyázásról, pletykáról, még az összeesküvés-elméleteket is hanyagolnod kell. Nem éri meg, nagyon nem éri meg!

7. Az NBU elköteleződés

Hát, ja. Nem elég, hogy olvasni kell, még feladatokat is kapsz, amit ha nem teljesítesz, szanaszét fog furdalni a lelkiismeret, hiszen ha már kifizetted, csak kéne vele valamit kezdeni, nem? Hát kinek hiányzik ez? Nincs elég bajod enélkül is?

Remélem, sikerült meggyőzzelek, hogy semmiképpen ne jelentkezz az NBU-ra.

Ha azonban ennek ellenére még mindig olvasol, akkor be kell tartanom, amit ígértem, és átadom a hét prot is a kontra után.

Nagy Belső Utazás

Hét ok, hogy csak azért is jelentkezz az NBU-ra

1. Az NBU iránytű az életedhez

Nem csak úgy megyünk a vakvilágba. Az NBU kezdő gyakorlatai arra valók, hogy először is megtaláld az irányt, amelybe érdemes elindulnod, s aztán kijelöld az utat, amely elvezet a célodhoz. Felejtsd el a céltalanságot!

2. Az NBU kaput nyit előtted

A kapuk persze mindig is ellőtted álltak. Egy csomó lehetőséged van az életben, amit nem használtál ki. Hogy miért nem, azt ne tőlem kérdezd, én kérdezhetném meg tőled! Az NBU gyakorlatai azonban pont arra valók, hogy ezek a kapuk újra megnyíljanak, és te átlépj rajtuk. Rengeteg az erőforrásod, ideje kihasználnod azokat!

3. Nem ma jöttünk le a falvédőről

Sőt. Nekünk még falvédőnk sincsen. 2007 óta szervezünk önfejlesztő tanfolyamokat, valamint saját tanfolyamokat indítunk, saját gyakorlatokat alkotunk. Képben vagyunk az NLP-ben, a metaforikus gondolkodásban, célkitűzésben, kreatív írásban, tudjuk, mi az a hatékonyság, énidő, támogató meggyőződés. Érdemes bennünket követned.

4. Megszabadulhatsz a saját korlátaidtól

Nem a környezeted miatt tartasz ott, ahol. Nem mások korlátoznak téged, nem az élethelyzeted, nem a város, nem a Pista bácsi. (Na jó, azért Pista bácsi kicsit benne van). Te magad állítottad fel a korlátokat, neked is kell azokat lebontani. Az NBU ezt célozza meg. És el is találja. Ha hagyod.

5. Az NBU rendszeres

Nemcsak motivációs ugródeszkaként használhatod a programot. Az NBU egy vonat. Ha felszállsz rá, magával visz. Senkit sem hagyunk hátra. Minden hónapban négy alkalommal jelentkezünk, küldjük az új gyakorlatot, kihívást. Folyamatos motivációra számíthatsz. Folyton inzultálunk majd. Számíthatsz ránk!

6. Ez az a jel, amire vártál.

Hát még mindig nem érted? Az NBU egy vonat. Tütül, füstöl, villogtatja a reflektorait. Gyere, szállj fel, foglaltam a helyed, már a kávét is elkészítettem neked. Ez az a jel, amire vártál, s ha most nem jössz… Az NBU egy vonat, előbb-utóbb tovarobog, mint az élet többi lehetősége.

7. Mert most nemcsak kedvezményt, hanem ajándékot is adunk

Olyan személyiségfejlesztő kezdőcsomagot küldünk neked, hogy abban minden benne van,, amire szükséged lehet a célkitűzéshez. Határidőnapló, szövegkiemelők, tűfilcek, Gondolkodótálca. De ez csak januárban jár a jelentkezőknek. Nem éri meg halogatni a jelentkezést!

Nincs több ellenérvem, sem érvem. Érvetlenül állok előtted. Vagyis ülök. Rád várok.

S te mire vársz?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>