További mágikus számok – Nagy Belső Utazás
9

További mágikus számok

Mágikus számokról szóló korábbi írásom páratlan sikerén felbuzdulva páros lábbal ugrottam volna neki ennek az újabb izgalmas írásnak - ámde végül mégis begépeltem.

Minekutána az egyes, a kettes és a hármas már lerágott csont, ezért véletlenszerűen direkt három prím számot akartam választani, de túl bonyolult volt, maradtam a 4-5-6-nál.

Most tehát megtudhatod, mit jelent, ha bizonyos számokkal találkozol a mindennapokban. Ezt oly szórakoztató figyelni, hogy feltétlen ismerned kell a négyest, ötöst és a hatost is.

Öt

Kezdjük az ötössel, szegény, páratlannal. A két szomszédja viszont páros, és ez állati bosszantó tud lenni. Az ötödik azonban nem hagyja magát. Kalandra vágyik, változni akar.

Az ötös képtelen a fenekén ülni. Nem arról híres, hogy egy helyben totyorog. Ha szembejön vele egy lehetőség, ő elébe megy, nem hagyja azt veszni. 

Mellesleg az ötös hűséges ahhoz, akit szeret, és többnyire nő. (Ez mindig igaz, eltekintve a hűtlen férfiaktól.)

Ha tehát ötös számmal találkozol, ami elég ritka, hiszen a lottón az ötösre van a legkisebb esély, és öt forintért már úgysem adnak semmit, reggel ötkor még húzod a lóbőrt, de ha mégis találkoznál ezzel a számmal, ami elég gyakori, mert öt ujjad van például, öt éves Pistike, és akkor a dominó ötöst még nem is említettük, szóval, ha ötöst látsz, az nem véletlen.

A jövőben minden ötöst üdvözölj ennek szellemében. Ha ötöst látsz, az azt jelenti, ideje rányitni a szemed a világra, bevállalni a rizikót, a kalandot, és cselekedni. Vége a tespedésnek, fel lehet pattanni a karosszékből, és a nyakadba venni a világot. Indulj kalandos utazásra. Lehet ez egy valódi utazás, lehet egy lelki utazás, de - sokak szerint - a legjobb a Nagy Belső Utazás.

Négy 

Nos, elég ránézni, hogy lássuk, mennyire szögletes, mondhatni, kocka ez a szám. A négyes inkább férfias jelenség, ő a precíz mérnök, a szabatos, pontos, fegyelmezett. Ennek megvannak a jó oldalai is, amely megbízhatóságot, szavahihetőséget, és produktív munkát jelent. Ha azonban az utóbbit túlzásba viszik, akkor munkamániáról beszélünk.

A négyes a maga szabályos ismétlődésével rendszert visz az életünkbe. Gondolj csak a négy évszakra (nem a Vivaldira) vagy a négy elemre (a lapos, a ceruza, a gomb és a góliát) vagy a rajzfilmfigurák négy ujjára .

Mit jelent hát, ha sok a négyes körülötted? Ha már a kutyák is négy lábon szaladgálnak az utcán, négy keréken gurulnak az autók, vagy négybe vágják a pizzádat? Egy percig se kételkedj abban, az Univerzum üzen neked: Túlságosan komolyan veszed az életet. (Ennek nincs értelme, nem úszod meg élve.) Talán már évek óta a megfelelő pillanatra vársz - vigyázz, pont most múlik el. Ha a négyesek végeláthatatlanul manifesztálódnak a mindennapjaidban, talán bele kéne fogni még abba is, amiben nem igazán hiszel. Adj egy esélyt magadnak, vagy kettőt, de leginkább négyet.

Hat

Az összes egyjegyű közül a hatos a legharmonikusabb szám. Benne van az egy hatszor, a kettő háromszor, a három kétszer, és a négy meg az öt is, némi maradékkal, de az is egy meg kettő. Mielőtt azonban négyzetre vagy piedesztálra emelnénk, nézzünk a körmére. A hatos ugyanis bármilyen szerető és gondoskodó természet, jaj annak, aki felbosszantja! A hatos képtelen elviselni az igazságtalanságot, nem szabad vele ujjat húzni, különben megtanít kesztyűbe dudálni.

Ne feledkezünk meg a szénről sem, amely nélkül nem létezne élő teremtmény a földön - főleg nem a szenes ember. A szén a hatodik kémiai elem a periódusos rendszerben, és rendkívül változatos formákat tud ölteni, mint például a gyémánt, ami az egyik legkeményebb anyag, vagy a grafit, ami meg a legpuhább, vagy a széncinege, ami a legkedvesebb.

Mit jelenthet, ha sok hatossal találkozol? 

Nos, jelentheti azt, hogy ideje a harmóniára törekedned. Elengedned magadtól a félelmeket, befejezni a duzzogást, szélnek ereszteni a negatív energiákat. Ezek helyett engedd a belső békét megszületni, és szívd el a békepipát önmagaddal.

A sok hatos arra is buzdíthat, hogy elkezdj írni. Írhatsz bármit, amit jónak látsz, írhatsz kifelé vagy befelé. A naplóírás különösen jót tehet. A legjobb a szabad írás: Írj folyamatos kézírással (megállás nélkül) legalább hat percen keresztül.

Mostanra már képben vagyunk egytől hatig, így bármilyen számokat sodorjon eléd az élet, pontosan megfejtheted belőlük az Univerzum üzenetét - kivéve a hét, nyolc, kilenc, meg a nulla. Igyekszem hamarosan ezt a hiányosságot is pótolni.

Oszd meg, hogy más is olvashassa!
Tibi
 

 • Molnár Zsuzsa szerint:

  Szia Tibi !

  Ez az írásod is szellemes , érdekes , elgondolkodtató és igazi gyöngyszem , mint mindig . Engem az írásaid mindig és mindig csak építenek.
  És tudod mi a érdekes ? Kedvet kaptam tőled a prímszámokról való írásra . Marad majd az Elküldetlen levelek között …
  Mik is ezek a számok ? 7 , 11 , 13…
  Mindegyik jelent számomra valamit….
  Köszönöm az élményt , amit az írásod ismét adott !
  Derűs napot Neked , üdv Zsuzsi

  • Tibi szerint:

   Köszönöm, Zsuzsi! 🙂 A 7, 11, 13 izgalmasnak tűnik! Az Elküldetlen levelek is jó ötlet a számokkal kapcsolatban. 🙂

   • Molnár Zsuzsa szerint:

    Én is köszönöm a válaszodat , megtisztelsz vele. Azért titkon kíváncsi lennék , hogy Te mit szólnál ehhez az íráshoz. Mindenképpen megejtem . Amint az időm engedi , de nincs halogatás , nálam ez is ismeretlen fogalom , nem csak a kudarc….mert természetesen ez is értelmezhetetlen lett a számomra. Az előfeltevésekből nagyon sokat tanultam , és alkalmazom is őket nap mint nap….nagy igyekezettel.

 • Kapocsi Barbara szerint:

  Szia!

  Nagyon várom a hetest és a kilencest. Mostanában mindenhol ezekkel találkozom, sőt gyakran duplázva. 17:17, 19:19
  Valamit nagyon üzenni akar az univerzum!

  Szép napot!
  Barbara

 • Mészáros Ági szerint:

  Szia…engem már több éve kísért a 69. Sokáig nem vettem észre.

 • Kolozsvári Marianna szerint:

  Szia Tibi!

  Nagyon élveztem ezt az írásodat is. Humoros-metaforás számmisztika.
  Várom a további számokat is.
  Érdekelne a 11, 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88, 99 is. 🙂

 • >