Személyiségfejlesztés
Videó/Szöveg

Gyűjtögető

Lecke 21 Fejezet 2

Ezt a gyakorlatot csak akkor végezd el, ha már megcsináltad a korábbi alapgyakorlatokat.

Ennek a gyakorlatnak a célja, hogy célokat gyűjts össze. Egyelőre nem számít, hogy a célok mennyire "életképeseket", megvalósíthatók, elérhetők, reálisak. Minél többet össze tudsz gyűjteni, annál jobb.

Ha nem indul el a prezentáció, töltsd le a gyakorlatot PDF-ben innen.

 • Petrovszkiné Fekete Andrea szerint:

  Jó, hogy rátaláltam most erre. Átnéztem a 17-es NBU listámat, és kicsit változott az Életkerék… Nem kapott ott helyet a Pénzügyek, pedig most azzal is van teendőm… Köszi szépen!

  • Tibi szerint:

   Két év alatt sok minden megváltozhat az ember életében. Jól teszed, hogy újra ránézel erre a gyakorlatra. 🙂

 • Bordás Éva szerint:

  Köszönöm , tudattalanul is elkezdtem: 8 .éve vegetáriánus vagyok -betegség javítása volt a kitűzöt cél- 2018.-ban Ön valóm megértése ( dr Daubner Béla tanfolyamok-Bakos Attila -tanfolyamok-Rengeteg könyv többek között Swámi Ráma)most is fejlesztem magam,2019 festészetem fejlesztése , Somogyvámos Krisna völgy SIVARAM Számi tanításai online képzések részvétele! A munkám 2019 csökkentése, melyel a stresszt is módosítottam és kevés elégségessé tétele, a nem ártás elv betartása ! A negatív emberek távoltartása. 1 feladatom viszont megoldódna mindent helyre tenne 44 . évi párkapcsolatot úgy megoldani , ne sérüljek lelkileg , mert az alkohol irányítása alatt van sajnos a társ . Sajnálom , de szeretnék nem harcolni ezzel a démonnal , mert nem az Én életem , többet szenvedek mint maga az érintett!

  Én úgy gondolom a csoda bennünk van , ki kell nyitni , finoman le kell bontani mint a hagymát a hélyáról , nagyon nehéz , kitartással szorgalom , megtalálhatjuk Én 56,-évesen derült ki van a rajzhoz némi fogalmam és jött a többi , ugyan közel a 60.-évemhez , nagy kihívások , naponta festek-rajzolok, tanfolyamokat tanulok: joga Nydra.-Midfulnesz és most kiderült , hogy NLP -ét autódidakta mondom csináltam.

  Igen Tibi Köszönöm Néked összerendezted és Rá világítottá a dolgaimra!!

  Éva

  • Tibi szerint:

   Köszönöm én is, Éva, a megtisztelő figyelmed, és gratulálok mindazokhoz a nagyszerű dolgokhoz, amelyeket eddig elértél.

 • Szilvia szerint:

  Egy meglepő felismerésem volt, miközben írogattam a céljaimat. Az első feladatban felsorolt 5 legfontosabb dolog az életemben mind javulni fog, ha az ötödikkel kapcsolatos célokat megvalósítom. Úgyhogy nekiálltam 🙂

  • Tibi szerint:

   Igen, legtöbbször nagyon sok az összefüggés az értékek között. Örülök, hogy nekiláttál, Szilvia! 🙂

 • Andras szerint:

  Érdekes tapasztalatok:
  – a céljaim lista javarészt 2/3 olyanokkal telt meg, amik eddig is a célok közt van,
  – a másik harmad javarészt a ‘tudatba emelt’ vagy mondjuk felismert új értékekre vonatkozik.
  Ami örömteli meglepetést okozott egyrészt, hogy a meglévő, leírt céljaim listából jónéhány nem került ide, egyszerűen nem jutott eszembe a gyakorlat ‘nyugodtanereszdelahajad’ brejnsztormingban:)
  Mivelhogy, és most jön a másrészt AHHA…
  ezen célok nem a saját céljaim, azaz nem a saját top5 értékem irányába mutatnak. Ezek más (számomra fontos emberek) értékein alapvó célok.
  Kedves Tibi! (Szólíthatlak Tibornak?)
  Köszönöm a gyakorlatot, hogy hozzásegített ehhez a különbségtételhez.
  🙂

  • Tibi szerint:

   Köszönöm én is, András! Tipikus dolog mások fontos értékeiért kitűzni célokat. Ezzel egyébként nincs is gond – ha a saját céljaink közben nem vesznek el.
   Persze, hogy szólíthatsz Tibornak 🙂

 • Pen
  >